Quantcast
Channel: Tuotanto - ePressi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3065

Pilottihanke katkarapujen lajitteluun

$
0
0

Elintarvike- ja lääketeollisuudessa  hygieeninen primaaripakkaus on erittäin tärkeä osa kokonaisuutta. SICK ja Stäublin toteuttivat yhdessä Pilottihankkeen katkarapujen lajittelemiseksi esimääriteltyyn pakkausmuotoon.

Sekä elintarvike- että lääketeollisuus asettaa lukuisia vaatimuksia pienten kohteiden lajittelulle ja järjestämiselle hygieenisissä pakkausprosesseissa. SICK on yhdessä Stäublin kanssa toteuttanut pilottihankkeen katkarapujen lajittelemiseksi Fast picker TP80 he -poimijan ja TriSpectorP1000:n avulla liikkuvalla hihnalla, mikä on avannut muitakin aivan uusia käyttömahdollisuuksia: olipa kyseessä salaatti, keksit tai nakit – ohjelmoitavaa TriSpectorP1000-kameraa voidaan käyttää lukuisissa tehtävissä. 3D-tekniikka soveltuu erityisen hyvin muodoltaan epävakaille ja erikorkuisille kohteille sekä tuplakerroksen tunnistukseen. Anturi tunnistaa yhdessä enkooderin kanssa jokaisen yksittäisen kohteen sijainnin luotettavasti ja tarkasti. Kun kappaleen paikka on tunnistettu kolmiulotteisesti, tarkat koordinaatit siirretään FAST picker TP80 he -poimijaan. Poimijan alipainetarttuja poimii sitten katkaravut yksittäin hihnalta ja asettaa ne esimääriteltyyn pakkausmuotoon tarjottimille. Neliakselinen robottivarsi suorittaa tavallisesti yli 200 poimintaa minuutissa. Konkreettisessa tehtävässä ei tarvita enimmäisnopeutta mutta robotti lajittelee siitä huolimatta yli 60 katkarapua minuutissa.

 

TriSpectorP1000 tunnistaa tuotteiden paikan niin sanotun laserkolmiomittauksen avulla, jolloin pystytään laskemaan myös korkeus ja tilavuus. Tällä on erityisen suuri merkitys pakattaessa orgaanisia tuotteita, joiden koko vaihtelee. Lisäksi tässä käyttötapauksessa liian pienet katkaravut voidaan lajitella ja poistaa tilavuuden laskun avulla. Lisäksi FAST picker TP80 he käyttää näitä mittaustietoja muodostaakseen optisesti kauniin kuvion tarjottimelle ja varmistaakseen, että pakkaukset painavat yhtä paljon.

 

Hyvät tulevaisuuden näkymät: SICK AppSpace mahdollistaa räätälöidyt 3D-kuvankäsittelyratkaisut

Tarvitaan perspektiiviä: 3D-paikannuksen avulla robotti pystyy tunnistamaan kohteen sijainnin lajittelutehtävän yhteydessä kontrastitilanteesta riippumatta ja näin estämään kohteen törmäykset ja siitä aiheutuvat jälkivahingot. SICK AppSpace mahdollistaa räätälöidyt 3D-kuvankäsittelyratkaisut joustavaan automatisointiin. SICK AppSpace on ekosysteemi, joka sisältää ohjelmistotyökaluja ja suuren joukon ohjelmoitavia laitteita, joiden toiminta perustuu 2D- ja 3D-kuvankäsittelytekniikkaan, RFID-tunnistukseen ja LiDAR-antureihin. Ohjelmointiliittymän (API) tarjoamien toimintojen avulla voidaan kehittää niin sanottuja SensorApp-sovelluksia.

SICKin Belt Pick Toolkit on täsmennetty SensorApp-sovellus kohteiden paikantamiseksi hihnalla, ja sitä käytetään myös tässä tehtävässä. SensorApp pystyy siis muuntamaan TriSpectorP1000-kameran 3D-hihnapoiminta-anturiksi. Tämä avaa erinomaisia tulevaisuuden näkymiä. Olivatpa kyseessä sitten nakit tai lääkkeet: tuotteen vaihto edellyttää vastaavanlaisten mekaanisten mittojen yhteydessä vain pieniä tai ei lainkaan mukautuksia. SICK AppSpace mahdollistaa tällaiset TriSpectorP1000-kameran muutokset digitaalisesti, mikä tekee koko pakkauslinjan käsittelystä tehokkaampaa.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3065

Trending Articles