Laboratorioiden käyttömahdollisuuksia, innovaatioalusta sekä konsepteja ja työkaluja
Hankkeen myötä korkeakouluyhteisö on tarjonnut laboratorionsa yritysten kehitystyön käyttöön uusien tuotteiden testaamista, innovointia ja kehittämistä varten, minkä ansiosta yritykset voivat edistää kehitystyörään ilman omien laitteiden käytöstä johtuvia tuotantokatkoksia. Toiseksi hankkeessa on kehitetty uusi kyberturvallisuuden innovaatioalusta, joka kokoaa kampusten kyberturvallisuusresurssit ja asiantuntijat yhden luukun periaatteella pk-yritysten kehitysprojektien tueksi. Alusta hyödyttää eri teollisuudenaloja ja erityisesti älyteollisuutta. Kolmanneksi hankkeessa on kehitetty konsepteja ja työkaluja yritysten digitaalisen turvallisuuden avuksi.
Konkreettista apua yritysten digitaalisen turvallisuuden haltuunottoon
Carccu Oy:n toimitusjohtajan Lasse Borgin mukaan korkeakouluyhteisö on tärkeä osaamisen kehittäjä, ja KyLÄ-hankkeen myötä Carccunkin digiturvallisuusasioissa on otettu askelia eteenpäin ja tiedostettu uusia kehitystarpeita. Innovaatioalustaa on kehitetty hyvin yrityslähtöisesti.
– Laboratoriot tarvitsevat yrityksiä kertomaan, mitä pitää testata, Borg toteaa oman ja muiden yritysten roolista.
Carccu Oy on ollut Teknikum Oy:n ohella hankkeessa avainroolissa sellaisten konseptien ja työkalujen kehittämisessä, joiden on tarkoitus tarjota pk-yrityksille konkreettista apua. Konseptien ja työkalujen avulla yritysten on esimerkiksi aiempaa helpompi kuvata tuotantoympäristöään ja konkretisoimaan sen riskejä.
Jatkoprojekteja luvassa
Korkeakouluyhteisö kaavailee KyLÄ-hankkeelle jatkohankkeita. Lisäksi kyberturvallisuusaiheita aiotaan sisällyttää myös koulutukseen ja opetukseen.