Quantcast
Channel: Tuotanto - ePressi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3066

Teollisuuden ensimmäinen generatiiviseen tekoälyyn pohjautuva ohjelmistotuote käyttöön thyssenkruppilla – Siemens Industrial Copilotin ominaisuudet laajentuvat

$
0
0

Siemens julkisti tänään uusia toiminnallisuuksia Siemens Industrial Copilotille. Samalla yhtiö kertoi merkittävän asiakkaansa, thyssenkrupp Automation Engineeringin, ottavan Siemens Industrial Copilotin käyttöönsä laajassa mittakaavassa ensi vuoden aikana.

Tutkimus- ja konsultointiyhtiö Gartnerin tuore raportti kertoo, että vuoteen 2028 mennessä 75 prosenttia ohjelmistokehittäjistä käyttää säännöllisesti generatiivista tekoälyä koodin luomisessa, kun niiden osuus oli vielä vuoden 2023 alussa alle 10 prosenttia.

Generatiivinen tekoäly tekee nopeaa tuloaan myös teollisuusmaailmaan. Siemens Industrial Copilot on teollisuusmaailman ensimmäinen generatiivisen tekoälyn avulla toimiva ohjelmistotuote ja markkinoiden ainoa copilot, joka kirjoittaa koodia automaatioteknologian tarpeisiin. Jatkossa sen toiminnot täydentyvät multimodaalisuudella ja käyttäjien työtä helpottavilla tekoälyagenteilla. 

”Asiantuntemuksemme avulla muutamme generatiivisen tekoälyn teollisuustason ratkaisuiksi. Asiakkaamme voivat hyödyntää näitä ratkaisuja ilman erityistä tekoälyosaamista. Siemens Industrial Copilot on ensimmäinen generatiivisella tekoälyllä toimiva ohjelmistotuote automaatiosuunnitteluun. Se tehostaa teollisuusautomaatioita ja nopeuttaa asiakkaidemme matkaa kohti entistä edistyneempää, tuottavampaa ja kilpailukykyisempää tulevaisuutta”, Siemensin tehdasautomaatioliiketoiminnan johtaja Rainer Brehm sanoo.

“Vaativia projekteja huomattavasti aiempaa lyhyemmässä ajassa”

Erikoiskone- ja tehdasrakentaja thyssenkrupp Automation Engineering integroi Siemensin tekoälyapurin koneeseen, jota käytetään sähköautojen akkujen laaduntarkastuksessa. Tekoälyapuri auttaa kehittämään jäsenneltyä ohjauskielikoodia ohjelmoitaville logiikkaohjaimille, integroi koodin ohjelmistoympäristöön ja luo visualisoinnin. Tämä mahdollistaa sen, että suunnittelutiimit voivat vähentää toistuvia ja yksitoikkoisia tehtäviä, kuten datanhallinnan automatisointia ja anturien asetusten määrittelyä. Tiimit voivat työskennellä entistä tehokkaammin ja optimoida prosessejaan.

"thyssenkrupp Automation Engineering ja Siemens ovat tehneet menestyksekästä yhteistyötä jo pitkään. Odotan, että Siemens Industrial Copilotin käyttöönotto auttaa meitä, ja siten myös asiakkaitamme, toteuttamaan vaativia projekteja huomattavasti aiempaa lyhyemmässä ajassa”, kertoo thyssenkrupp Automation Engineeringin toimitusjohtaja Rolf-Günther Nieberding.

SPS-messut järjestetään Nürnbergissä 12.–14.11.2024. Tutustu Siemensin ohjelmaan ja seuraa suoraa lähetystä messuilta.

Tutustu myös:
siemens.com/press/sps24

Lisätietoja medialle:
Ville Paso
Viestinnän asiantuntija
Siemens Osakeyhtiö
+358 46 923 3057
ville.paso@siemens.com


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3066

Trending Articles