Joros Oy:ssä Punkaharjulla järjestetty Industrial Hackathon -tapahtuma kokosi seitsemän tiimiä etsimään uusia ratkaisuja yrityksen tuotantoon.
Häkkäykseen osallistuneet tiimit etsivät digitaalisia ratkaisuja viiteen Joros Oy:n tarjoamaan haasteeseen, jotka liittyivät tuotannon tehostamisesta muotoiluun ja ympäristöasioihin. Aikaa oli 24 tuntia.
Kisan voitti Kymen Ammattikorkeakoulun logistiikan opiskelijoitten muodostama saksalais-puolalais-itävaltalainen tiimi. Tiimi kehitti NFC-teknologiaa ja ledivaloja hyödyntävän ratkaisun, joka tuottaa lisää tietoa tuotannon vaiheista ja parantaa tuotannon virtausta.
- Voittajatiimi kuvasi hienon teknisen ratkaisun lisäksi hyvin myös muutoksen aiheuttamat kustannukset sekä yritykselle ratkaisusta koituvat hyödyt. Ja kun itse esitys oli selkeä ja vauhdikas, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä, kommentoi toimitusjohtaja Toni Pesonen Joros Oy:stä.
Pesonen totesi myös tapahtuman osoittaneen konkreettisesti, kuinka tuotannollinen pk-yritys voi hyödyntää ketterästi uuden teknologian mahdollisuuksia toiminnassaan.
Joros Oy on pääasiassa putkentaivutusta, hitsausta, kokoonpanoa ja sähkökemiallista kiillotusta tekevä sopimusvalmistaja. Noin 60 työntekijää työllistävä yhtiö on pystynyt kasvamaan ja investoimaan useita vuosia peräkkäin Suomen talouden matalasuhdanteesta huolimatta.
Hackathonin järjesti Joros Oy:n kanssa Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy ja Mikkelin Ammattikorkeakoulun toteuttama Etelä-Savon Uudistuva Teollisuus -hanke. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Observis Oy ja Miksei Oy.
Kehityspäällikkö Kimmo Haapea Mikseistä ja liiketoimintajohtaja Heikki Isotalus Observis Oy:stä olivat myös tyytyväisiä tapahtumaan.
- Industrial Hackathon on toimiva konsepti, joka lähentää uuden teknologian osaajia ja perinteistä teollisuutta, sanoo Haapea.
Seuraava hackathon järjestetään 18.-19. marraskuuta Lipa-Betoni Oy:ssä Pieksämäellä.
Lisätietoja:
Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 613, kimmo.haapea@mikseimikkeli.fi